Tietoisku: Kierrätys ja jätteen vähentäminen

3.2.2022 17:30–18:00

Webinaari | Tietoisku

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Miten suuri muovijäteongelma syntyi? Miten voimme vähentää jätteen määrää ja parantaa kierrätystä kodeissa ja julkitiloissa? Entä mitä tarkoittaa zero waste eli nollahukka elämäntapana?

Tervetuloa kuuntelemaan tietoiskua kierrätyksestä ja jätteen vähentämisestä! Webinaarin asiantuntijana toimii Kuluttajaliiton vapaaehtoinen kiertotalouslähettiläs Enni Karikoski.

Tietoiskussa opit seuraavista aiheista: 

  • Muovijäte ja ilmastonmuutos
  • Muovin historia (ja tulevaisuus) materiaalina
  • Zero waste -elämäntavan pilarit
  • EU:n ja Suomen kierrätystavoitteet

Ilmoittaudu mukaan:

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Zoom-ohjelman välityksellä. Ilmoittaudu viimeistään torstaina 3.2. klo 16.00 tämän linkin kautta. Voit jättää kysymyksiä ja kommentteja aiheesta jo etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan:

Enni Karikoski

Kuluttajaliiton vapaaehtoinen kiertotalouslähettiläs

Enni Karikoski on Kuluttajaliiton vapaaehtoinen kiertotalouslähettiläs. Hän pyrkii helpottamaan kierrätystä ja vähentämään jätettä kotitalouksissa ja yrityksissä design kierrätysjärjestelmien, työpajojen ja palveluiden kautta työssään Niimaar-yrityksen toimitusjohtajana. Enni on myös julkaissut kirjan ”Zero Waste Society” ja on järjestänyt roskienkeruutapahtumia Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2016.

Ensimmäistä kertaa Zoomissa?

Webinaari järjestetään maksuttoman Zoom-palvelun avulla. Pääset mukaan webinaariin klikkaamalla yllä olevaa linkkiä. Jos Zoomin käyttö ei ole entuudestaan tuttua, varaathan tarpeeksi aikaa palveluun tutustumiseen.

Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen (esim. Google Chrome, Microsoftin Internet Explorer tai Edge, Applen Safari tai Mozilla Firefox) kautta tai ladata Zoom-ohjelman tietokoneellesi täältä. Zoom on saatavilla myös mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Tarkempia ohjeita Zoomin käyttöön löydät esimerkiksi Opintokeskus Siviksen sivuilta tai Tieken sivuilta.