Kaakonkulman Kuluttajayhdistys Pieni jälki -tapahtumassa

1.10.2022 11:00–15:00

Hamina | Messut

Kaakonkulman Kuluttajayhdistys kattaa hävikkipöydän Haminassa Kumppanuustalo Hilman Pieni jälki -tapahtumassa yhteistyössä Kuluttajaliiton koordinoiman Hävikkifoorumi-hankkeen kanssa kestävän kehityksen viikolla!

Ruokahävikkiä tiedetään muodostuvan alkutuotannossa, kaupoissa ja ravintoloissa, mutta monille voi tulla yllätyksenä, että eniten ruokaa päätyy roskiin itseasiassa kodin seinien sisällä. Ruokahävikin määrä henkeä kohti on keskimäärin peräti 20–25 kiloa vuodessa, ja sen rahallinen arvo on yli sata euroa. Ruokahävikkipöydän kattaus kuvastaa puhuttelevasti yhden kuluttajan vuotuista hävikin määrää.

Tervetuloa keskustelemaan hävikistä ja ihmettelemään, kuinka paljon heitämmekään ruokaa roskiin vuodessa!

Mikä on Pieni jälki -tapahtuma?

Pieni jälki -tapahtumissa Miehikkälässä sekä Haminassa opit toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, saat vinkkejä energian säästöön, pääset torjumaan hävikkiä, tutustumaan kierrätykseen jne. 

Pieni jälki -tapahtumien järjestäjinä toimivat: Haminan Kaupunki ja Siisti siti -kampanja, Kuluttajaliiton Hävikkifoorumi, Kymenlaakson Marttojen Kestävästi Kaakossa -hanke, Kymenlaakson Jäte, Haminan seurakunta, Leader Sepra, Kymenlaakson Kylät, Ite ja yhessä -toiminta, Kumppanuustalo Hilma.    

Lisätietoja löydät Facebook-tapahtumasta ja kestävän kehityksen viikon tapahtumasivulta. Tervetuloa!