Hyvästit hävikille! -näyttely Lahdessa

4.–20.4.2023

Lahti | Näyttely

Kuinka paljon suomalaiset heittävät ruokaa hukkaan vuosittain? Mitä ruokaa kodeissa menee eniten hukkaan? Millaisilla keinoilla kotona syntyvää ruokahävikkiä voi vähentää? Näihin kaikkiin saat vastauksen tutustumalla Hyvästit hävikille! -näyttelyyn!

Näyttelyn katettu ruokahävikkipöytä avaa katsojan silmät kodeissamme asuvalle ruokahävikkiongelmalle. Hävikkipöytä havainnollistaa yhden kuluttajan vuotuista ruokahävikin määrää sekä herättelee pohtimaan omaa ruokahävikkiä. Näyttely jakaa myös parhaat vinkit oman hävikin vähentämiseen.  Omaan hävikkiin tarttumalla säästät rahaa ja luontoa.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Hävikkifoorumin ja Päijät-Hämeen Kuluttajien kanssa. Hyvästit hävikille! -näyttely on esillä Lahden kaupunginkirjastolla 4.4.–20.4.2023 välisen ajan.

Kirjastonäyttely on osa Kuluttajaliiton koordinoimaa kansallista Hävikkifoorumi-hanketta, jonka tavoitteena on vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn kirjaston aukioloaikojen puitteissa! Ajankohtaiset aukiolotiedot ja mahdolliset poikkeukset löydät Lahden kaupunginkirjaston verkkosivuilta.

Löydät Kuluttajaliiton myös