Hyvästit hävikille ja biojätteet maaliin

12.–28.4.2022

Hanko | Näyttely

Kuinka paljon suomalaiset heittävät ruokaa hukkaan vuosittain? Mitä eroa on ruokahävikillä ja biojätteellä? Millaisilla keinoilla kotona syntyvää ruokahävikkiä voi vähentää? Kuinka kierrättää biojäte oikeaoppisesti? Näihin kaikkiin saat vastauksen näyttelyyn tutustumalla!

Hyvästit hävikille ja biojätteet maaliin! -näyttelyn ruokahävikkipöytä avaa katsojan silmät kodeissamme asuvalle ruokahävikkiongelmalle ja havahduttaa pohtimaan omaa hävikkiä sekä keinoja taklata se. Näyttelystä saat myös parhaat vinkit biojätteen oikeaoppiseen lajitteluun, sillä nykyisin liian suuri osa elintarvikejätteestä ei päädy vielä oikeaan osoitteeseen, eli biojätteeseen.

Näyttely on tehty yhteistyössä Hävikkifoorumin, Eteläkärjen Kuluttajat ry:n ja Rosk’n Roll Oy Ab:n kanssa. Hyvästit hävikille ja biojätteet maaliin! -näyttely kiertää kevään aikana Länsi-Uudenmaan alueella. Kirjastokiertue on osa Kuluttajaliiton koordinoimaa kansallista Hävikkifoorumi-hanketta, jonka tavoitteena on vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä.

Hyvästit hävikille ja biojätteet maaliin -näyttely kiertää Länsi-Uudenmaan kirjastoissa seuraavasti:

  • 12.–28.4. Hangon pääkirjasto
  • 3.–15.5. Tammisaaren kirjasto
  • 17.–29.5. Inkoon kirjasto

Näyttelyyn voi tutustua kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Tervetuloa!

Löydät Kuluttajaliiton myös