Haukkuvia koiria ja lemmikkikäärmeitä – mikä on sallittua taloyhtiössä?

24.4.2023 17:30–18:30

Webinaari | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Lemmikit ovat osa perhettä ja normaalia asumista. Lemmikit herättävät kuitenkin usein kysymyksiä esimerkiksi kerrostaloissa ja rivitaloissa asuttaessa. Myös korvausvastuu voi mietityttää silloin, kun lemmikki aiheuttaa vahingon.

Tiedätkö, miten toimia esimerkiksi seuraavissa tilanteissa?

  • Naapurin koira haukkuu taukoamatta
  • Vapaana ulkoileva kissa tekee tarpeensa leikkipaikan hiekkalaatikkoon
  • Kilpikonnan akvaario särkyy ja aiheuttaa kosteusvaurion
  • Naapurin lemmikkikäärme aiheuttaa painajaisia
  • Naapuri ruokkii lintuja, mutta muut asukkaat pelkäävät rottaongelmaa
  • Utelias kissa avaa hanan ja aiheuttaa vesivahingon – kuka korvaa?
  • Matkalta tulee tuliaisena luteita – kuka torjuu ja kuka maksaa?

Koiranpäivän kunniaksi sukellamme ihanien – mutta välillä naapurisopua koettelevien – lemmikkien ja muiden eläinten maailmaan.

Webinaarissa pohdimme Kuluttajaliiton juristin Kristel Pynnönen Anderssonin johdolla, miten lemmikkien aiheuttamia ongelmia voi ennakoida ja ennaltaehkäistä. Käymme läpi mielenkiintoisia esimerkkejä oikeuden ratkaisuista.

Näin osallistut

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Teams-ohjelman kautta. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta viimeistään 24.4. klo 16.25.

Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan

Kristel Pynnönen Andersson

Juristi

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan lakimiehenä. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Kuluttajaliitto