Asunto-osakeyhtiön osakkaan oikeudet ja velvollisuudet

Lähikuva lohenpunaisesta vanhanaikaisesta kerrostalorakennuksesta. Kuvassa näkyy talon ikkunoita, joista alarivin ikkunoissa on pyöreä yläkaari. Vaalean katon yllä näkyy hieman sinistä taivasta ja pilviä.
29.11.2021 14:00–15:30

Lappeenranta | Luento

Uutta! Osallistu huoletta – seuraa luentoa helposti etäyhteydellä! Salissa on hyvin rajallinen määrä paikkoja, joten olemme lisänneet mahdollisuuden osallistua etäyhteydellä. Ilmoittaudu tästä seuraamaan luentoa Zoomin välityksellä. Voit lähettää kysymyksiä ja kommentteja myös etäyhteydellä. Tarkempia ohjeita Zoomin käyttöön löydät alempaa tältä sivulta. Tervetuloa mukaan!

Kuka vastaa valuvasta hanasta ja rikkinäisistä vesieristeistä? Saako väliseiniä kaataa? Saako parvekkeella tupakoida? Mitä on häiriökäyttäytyminen asunto-osakeyhtiössä?

Asunto-osakeyhtiölaki, yhtiöjärjestys, järjestyssäännöt, yhdenvertaisuusperiaate… Asunto-osakeyhtiön toimintaa ohjaavat monet säännöt ja kirjaukset. Mitä oikeuksia ja velvollisuuksia ne luovat osakkaille? Mistä voin tarkistaa, mitä sääntöjä minun taloyhtiössäni on?

Tule mukaan oppimaan, millaisia oikeuksia ja velvollisuuksia asunnon omistajilla on asunto-osakeyhtiössä!

Luennon käytyäsi tiedät mm.

  • Mitä sääntöjä taloyhtiössä noudatetaan ja mistä ne tulevat
  • Mikä on tavallista ja mikä häiritsevää elämää taloyhtiössä
  • Miten kunnossapitovastuu jakautuu asunto-osakeyhtiön ja osakkaan välillä
  • Millä perusteilla osakas saa tehdä muutostöitä asuntoon
  • Missä taloyhtiössä saa ja ei saa tupakoida
  • Miten taloyhtiö voi puuttua asukkaiden tupakointiin

Luennolla lähestymme asunto-osakeyhtiön kiemuroita selkeästi ja simppelisti Kuluttajaliiton lakimiehen Emmi Merirannan opastuksella. Tilaisuuden alussa kuulemme tervetulopuheenvuoron Etelä-Karjalan Kuluttajat ry:n puheenjohtajalta Suna Kymäläiseltä.

Tapahtumapaikkana toimii Lappeenrannan pääkirjaston Heili-sali. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti: mukaan mahtuu 35 osallistujaa saapumisjärjestyksessä. Suosittelemme osallistumaan etäyhteydellä – ilmoittaudu täältä!

Tervetuloa turvallisesti! Pyydämme huomioimaan turvavälit ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta sekä mahdollisuuksien mukaan käyttämään maskia. Tutustu Kuluttajaliiton turvateeseihin.

Tutustu tilaisuuden asiantuntijaan:

Emmi Meriranta

Lakimies

Emmi Meriranta toimii edunvalvonnan ja neuvonnan parissa. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Zoomissa?

Webinaari järjestetään maksuttoman Zoom-palvelun avulla. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen (esim. Google Chrome, Microsoftin Internet Explorer tai Edge, Applen Safari tai Mozilla Firefox) kautta tai ladata Zoom-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Pääset mukaan webinaariin klikkaamalla Zoom-linkkiä, jonka saat sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Zoom on saatavilla myös mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Löydät Kuluttajaliiton myös