Arvokasta tietoa asuntokaupoista

11.10.2022 17:30–19:00

Nurmijärvi | Luento

Asunnon hankinta on monelle yksi elämän suurimmista päätöksistä. Päätöstä tehdessä on hyvä tietää eri asumismuodoista sekä niiden hyvistä ja huonoista puolista.

Mitä eri asumismuodoista pitää tietää ennen asunnon ostoa? Mitä esimerkiksi tarkoittaa, että taloyhtiössä omistat osakkeet, etkä varsinaista asuntoa? Mitä eroa tällä on omakotitalon ostamiseen? Onko joskus vuokralla asuminen parempi vaihtoehto?

Asuntokaupan tekemisessä saattaa myös törmätä pykälien viidakkoon ja paperisotaan. On hyvä tietää jo ennakkoon, mitä kaikkea kaupanteossa tulee ottaa huomioon. Mitä kannattaa selvittää asunnosta ja mahdollisesta taloyhtiöstä ennen ostopäätöksen tekoa?

Opit muun muassa:

  • Lyhyen katsauksen eri asumismuotoihin (esim. omistusasunto, osaomistusasunto…) ja erilaisiin taloyhtiöihin
  • Miten asuntokauppa ylipäänsä tehdään
  • Mikä on lainhuuto ja miten se liittyy asuntokauppaan
  • Mitä isännöitsijätodistuksesta kannattaa tarkistaa
  • Mitä velvollisuuksia ja vastuita asunnon omistamiseen liittyy vuokra-asumiseen verrattuna

Luennolta saat mukaasi työkaluja onnistuneempiin asuntokauppoihin ja parempiin päätöksiin. Tervetuloa oppimaan asuntokaupoista Kuluttajaliiton lakimiehen Kristel Pynnösen johdolla!

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Nurmijärven pääkirjasto (Punamullantie 1, 01900 Nurmijärvi). Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan

Kristel Pynnönen

Lakimies

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan lakimiehenä. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Löydät Kuluttajaliiton myös