Aamukahvit: Hyvä, paha vaate – vastuullisesti vaateostoksilla

10.6.2021 9:00–9:30

Webinaari | Tietoisku

Järjestäjä

Haluatko oppia, mikä tekee vaatteesta vastuullisen? Nappaa kuppi kuumaa ja tule mukaan Kuluttajaliiton aamukahveille!  

Aamun aikana pureudutaan siihen, mitä vastuullisuus ylipäätään tarkoittaa ja miksi jokaisen kannattaa miettiä asiaa vaatteita hankkiessaan. Aihe on tärkeä, sillä iso osa vaateteollisuuden kasvihuonepäästöistä voitaisiin ratkaista kuluttajien vastuullisemmilla vaatevalinnoilla. Osallistujat saavat mukaansa myös kätevän vinkkilistan vastuullisille vaateostoksille. 

Pohdimme muun muassa: 

  • Mikä tekee vaatteesta vastuullisen? 
  • Miten tunnistaa aidosti vastuullisen vaatteen – tai onko se ylipäätään mahdollista? 
  • Mikä rooli on verkkokauppaostosten palauttamisella? Mitä palautetulle vaatteelle tapahtuu? 

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! Aiheeseen johdattavat Kuluttajaliiton vaikuttamistyön päällikkö Tiina Vyyryläinen ja lakimies Emmi Meriranta.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Voit seurata tapahtumaa Zoomissa tai Facebook-tapahtumassa. Löydät linkit molempiin alta. Huomaathan, että kysymyksiä voi esittää vain Zoomin kautta. 

Tutustu tilaisuuden asiantuntijoihin:

Tiina Vyyryläinen

Vaikuttamistyön päällikkö
Vedän Kuluttajaliitossa vaikuttamistyön ja neuvonnan tiimiä. Työhöni kuuluu tapaamisia sidosryhmiemme edustajien kanssa sekä osallistumista muun muassa lainvalmistelutyöryhmiin ja eduskunnan asiantuntijoiden kuulemistilaisuuksiin. Edistän kuluttajapoliittisten tavoitteidemme toteutumista ja pidän yhteyttä eurooppalaisiin kollegoihin sekä päättäjiin.

Emmi Meriranta

Lakimies

Emmi Meriranta toimii edunvalvonnan ja neuvonnan parissa. Erityisesti häntä kiinnostavat tietosuoja ja digitaalinen kaupankäynti kuluttajan näkökulmasta. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Zoomissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Zoom-palvelun avulla. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Zoom-ohjelman tietokoneellesi täältä. Zoom on saatavilla myös mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).