Kuntavaalit 2021: Jätteiden kierrätyksen edistäminen ja yhdenmukaistaminen

Eri puolilla Suomea asukkailla ja kuluttajilla on saatavilla eritasoisia ja erilaisia jätehuollon palveluita. Tällä hetkellä kunnissa jätehuollon käytännöt ja käytetyt termit eivät ole yhdenmukaisia – tämä vaikeuttaa kuluttajan mahdollisuuksia lajitella onnistuneesti. On myös tärkeää, että jätehuoltomaksut kannustavat jätteiden lajittelemiseen.

Kuluttajaliitto: Kunnan tulee kannustaa kuluttajia ja taloyhtiöitä siirtymään laajempaan lajitteluun. Selkeillä ja yhtenäisillä lajitteluohjeilla, käytännöillä ja termeillä sekä lajitteluun kannustavilla maksuilla autetaan kuluttajia lajittelemaan onnistuneesti.

Kuluttajan lakineuvonta vuodeksi 15 eurolla

Lakimiehemme on vain puhelinsoiton tai sähköpostin päässä jäsenillemme. Liity nyt ja ota rahanarvoiset edut käyttöösi!

Tutustu etuihin ja liity Kuluttajaliiton jäseneksi