Eteläkärjen Kuluttajat ry

Eteläkärjen Kuluttajat ry on Kuluttajaliiton alueellinen kuluttajayhdistys, joka toimii Raaseporin, Inkoon ja Hangon alueella. Toimintamme on kaksikielistä.

Tietoa ja tapahtumia kuluttajan oikeuksista

Meille erityisen tärkeää on kuluttaja-aiheista tiedottaminen. Panostammekin tiedon ja materiaalin jakamiseen muun muassa erilaisissa tapahtumissa. Erityiskohteita ovat mm. olleet pienet ruokakaupat, joihin olemme jakaneet kuluttaja-aiheista materiaalia. Oppaat ja esitteet on ilolla otettu vastaan.

Osallistumme aktiivisesti tapahtumiin Raaseporissa, Inkoossa ja Hangossa. Järjestämme usein esimerkiksi Kuluttaja-akatemian luentoja kirjastoilla. Hangossa saimme mieluisan vastaanoton toritapahtumissa, kuten myös kirjastolla.

Erityisen tärkeä meille on Fiskarsin Slow Food -tapahtuma – onhan kyse laadukkaasta lähiruoasta! Tapahtumasta on muodostunut meille jo perinne ja olemme useana vuonna olleet mukana jakamassa kuluttajaa hyödyttävää tietoa. Myös itsetehdyt inkiväärituotteemme ovat olleet todella kysyttyjä, samoin omena- ja pihlajamarjahilloa. Taitavat jäsenemme ovat olleet menestyksemme valttikortti!

Aktiivinen, yhteinen toiminta jatkuu

Pääpainomme koronapandemian jälkeen tulee olemaan jäsenhankinnassa ja jäsenistömme aktivoinnissa. Yhteisöllisyys on meille tärkeää ja kannustamme jäseniämme mukaan toimintaamme.

Panostamme myös tuttuun tapaan Slow Food -tapahtumaan ja käymme Inkoossa sekä Hangossa. Erityisesti tähtäimessämme ovat pienet ruokakaupat Karjaalla, Hangossa ja Raaseporissa. Inkoossa teemana on hävikkiruoka ja kierrätys, ja pyrimme tekemään ehdotuksia hyvistä vaihtoehdoista.

Pidämme esillä esimerkiksi Huijausinfon teemoja, sillä digihuijausten ennaltaehkäisy on meille tärkeä aihe. Osallistummekin mielellään kaikkiin Kuluttajaliiton hankkeisiin.

Haluatko tulla mukaan vaikuttamaan kuluttajien oikeuksien puolesta? Olet lämpimästi tervetullut mukaan jäseneksemme ja toimintaamme!

Jäsenmaksu 15 €/vuosi.

Lue lisää yhdistyksestämme:

Vuonna 1992 Karjaalla perustettiin Karjaan seudun kuluttajat – Karisnejdens konsumenter ry. Yhdistyksemme nimi muutettiin vuonna 2015 Eteläkärjen kuluttajiksi – Sydspetsens konsumenteriksi.

Toimintamme on vuosien varrella keskittynyt mm. hintavertailuihin, kuten kampaamopalvelut, elintarvikkeet, polttoaineet ja hautauspalvelut. Olemme järjestäneet informaatio- ja keskustelutilaisuuksia kuntapalveluista, rakennusten kosteusvaurioista sekä kuluttajien oikeuksista. Lisäksi olemme mm. informoineet korujen nikkelipitoisuuksista ja testanneet koruja.

Hallituksen jäsenet:

Irma Utriainen (puheenjohtaja)

Ingegerd Grünn-Maja

Kari Kinnunen

 

Ota yhteyttä:

Irma Utriainen

Puheenjohtaja, Eteläkärjen Kuluttajat ry