Toimintaohjeet Anttilan konkurssivalvontaan

Kuluttajaliitto valvoo jäsentensä puolesta Anttilan konkurssisaatavat

Kuinka toimin, jos haluan Kuluttajaliiton valvovan saamiseni Anttilan konkurssipesässä ?

Jos et vielä ole Kuluttajaliiton jäsen, tee jäsenhakemus ja maksa jäsenmaksu liiton kotisivuilla, mistä löytyy myös kaikki jäsenyyteen liittyvät tarvittavat tiedot. Toimi tämän jälkeen jäsenille tarkoitetun ohjeen mukaan.

Jos olet kuluttajaliiton jäsen:

  1. Liiton kotisivuilta löytyy Anttila-tietopaketti, jossa mm. valtakirja. Täytä valtakirja (kaikki kohdat täytettävä) huolellisesti, lähetä se sähköisesti osoitteeseen konkurssivalvonta(a)kuluttajaliitto.fi tai tulosta, täytä ja lähetä kirjeitse os. Kuluttajaliitto, konkurssivalvonta, Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki.
  2. Jäsenen tulee liittää sähköpostiin tai kirjeeseen ostoksen kuitti mieluiten alkuperäisenä sekä puhelinnumero ja sähköpostiosoite (jos sellainen on). Kuittina toimii myös esim. verkkokaupan tilausvahvistus, josta ilmenee, että tuote on maksettu tai konkurssin vuoksi lunastamatta jäänyt lahjakortti.
  3. Toimi heti. Valtakirjan ja ostokuitin on oltava Kuluttajaliiton toimistossa kuitenkin viimeistään PERJANTAINA 25.11.2016. Tämän jälkeen saapuneiden asiakirjojen osalta emme voi luvata ehtivän mukaan valvontaan. Myöhästyminen ei kuitenkaan estä jäsentä hoitamasta valvontaa itse.
  4. Kuluttajaliitto selvittää mahdollisuutta sisällyttää saatavien valvontaan pääoman lisäksi myös viivästyskorko pääomalle. Päivitämme tiedon näille sivuille mahdollisimman pian.
Haluamme kuitenkin muistuttaa siitä, että konkurssisaatavien valvonta ei aina johda toivottuun lopputulokseen, eikä lopputulosta voida koskaan ennalta tietää. Tiedustelut pyydetään osoittamaan konkurssisaatavat(a)kuluttajaliitto.fi tai toissijaisesti liiton vaihteeseen 09 4542210 ( vaihde voi olla ruuhkautunut, joten suosittelemme sähköpostia).
Kuluttajaliitto haluaa myös muistuttaa siitä, että jakoprosenttia ei vielä tässä vaiheessa tiedetä, mutta käytännössä alle 80€-100€ maksujen takaisin saaminen on epätodennäköistä.

Konkurssivalvonnan eteneminen

Kuluttajaliitto on toimittanut jäsenten ilmoittamat valvontakirjeet liitteineen pesähoitajalle perjantaina 2.12.2016.

Tiedotamme jokaiselle valvontakirjelmän lähettäneelle henkilökohtaisesti asian etenemisestä, kun saamme tästä tietoa. Mikäli teillä on kysyttävää valvontaan liittyneet pyydämme teitä olemaan yhteydessä konkurssivalvonta@kuluttajaliitto.fi.